Wat is WiFi?

Het is een drukke ochtend en jij zit aan de keukentafel, klaar om de dag te beginnen. Dankzij WiFi, een technologie die draadloze internetverbinding mogelijk maakt, blijf jij moeiteloos verbonden met de rest van de wereld. Geen gedoe met kabels, WiFi is een onzichtbaar netwerk en je toegang geeft tot alles waar je naar op zoek bent, waar je ook bent.

Aanbiedercheck auteur Ali

Wifi: wat is het?

WiFi staat voor Wireless Fidelity, een technologie die draadloos internet mogelijk maakt. Zo kunnen jouw apparaten draadloos communiceren via radiogolven, zonder het gebruik van fysieke kabels. De meeste apparaten, zoals telefoons, laptops, tablets en smart home-apparaten hebben wifi, waardoor je binnen no-time kunt verbinden met draadloze netwerken.

Wat is het verschil tussen Wifi en internet

Wifi is iets anders dan internet. Wifi is namelijk een vorm van internet waarbij je draadloos verbonden bent met het internet. Je kunt ook bedraad internetten, waarbij je een modem via een kabel op je laptop aansluit.

Internet is een wereldwijd netwerk van computers en servers die met elkaar verbonden zijn. Wifi daarentegen is volledig draadloos, waarbij apparaten verbinding kunnen maken met internet via een draadloze router.

Is gebruik van wifi mogelijk zonder internet?

Ja, dit is mogelijk. Wifi kan namelijk ook worden gebruikt voor lokale netwerkdoeleinden zonder verbinding. Denk bijvoorbeeld aan apparaten zoals printers, computers en smart home-apparaten die communiceren via wifi. Ook als er geen externe internettoegang mogelijk is, dan kun je toch gebruik maken van het uitwisselen van gegevens, het delen van bestanden en de verbinding tussen apparaten.

Je kunt wifi niet alleen gebruiken voor internetten, maar dus ook voor andere apparaten. Denk aan slimme lampen of een robotmaaier. Zonder wifi werken deze apparaten niet, maar zonder internet kunnen ze wél werken. Deze apparaten communiceren namelijk via wifi zonder internet.

Is wifi hetzelfde als een hotspot?

Nee, wifi en hotspot zijn niet hetzelfde. Wifi is namelijk een draadloze technologie via een lokaal netwerk, terwijl een hotspot een specifiek punt is waar toegang tot het internet beschikbaar is. Je kunt een hotspot creëren om wifi, ofwel draadloos internet, aan te bieden via je telefoon. Dit wordt ook wel tethering genoemd. Dit is ideaal voor als je op vakantie bent of als er geen veilig internet in de buurt is.

Wifi is dus een draadloze technologie die ons verbindt met internet zonder kabels. Hoewel wifi en internet met elkaar verbonden zijn, zijn ze niet hetzelfde. Wifi verwijst naar de draadloze technologie, terwijl het internet het wereldwijde netwerk van computers en servers is. Ervaar het gemak van wifi en geniet ervan!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.