Wat is tethering?

Ben je eindelijk aan het ontspannen in een afgelegen vakantiehuis, ver weg van je wifi-netwerk, heb je ineens dringend toegang tot internet nodig. Wat nu? Pak je telefoon, activeer een paar instellingen en binnen no-time heb jij internettoegang op je laptop via tethering. Maar wat is dit precies en hoe kun je het zelf inzetten?

Aanbiedercheck auteur Ali

Wat betekent tethering

Simpel gezegd is tethering niets meer dan het delen van je mobiele internet naar andere apparaten zoals je laptop, tablet of computer. Zo hoef je niet voor ieder apparaat een abonnement af te sluiten, en werkt handig voor wanneer je even snel een e-mail wilt versturen. Ook perfect voor wanneer je onderweg bent, of thuis met een internetstoring toch wilt blijven surfen..

Hoe werkt tethering?

Bij tethering maakt jouw telefoon een mobiele hotspot. Dit betekent dat jouw telefoon op dit moment als modem fungeert. Vanuit je telefoon zendt je een signaal waarmee je meerdere apparaten met jouw telefoon kunt koppelen om gebruik te maken van het internet. Let op: tethering is niet hetzelfde als gratis internet, je gebruikt gewoon mb’s van het data-abonnement dat je hebt afgesloten.

Is tethering veilig?

De kans dat het dataverkeer via de telecomprovider wordt onderschept is nihil. De apparaten die je telefoon gebruikt voor internettoegang zien de telefoon gewoon als normaal wifi-punt.

Verschil hotspot en tethering

Is er een verschil tussen hotspot en tethering? Ja! Ondanks dat de termen vaak door elkaar worden gebruikt, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Het zijn methoden om internet te delen, maar het wordt gedaan op verschillende manieren:

Tethering

• USB tethering: Het aansluiten van je telefoon via een USB-kabel op je computer of laptop.
  • Bluetooth Tethering: Een draadloze verbinding tussen je telefoon en een ander apparaat via Bluetooth.
  • Wifi Tethering: Je gebruikt je telefoon als een wifi-hotspot, waardoor andere apparaten zoals je laptop, tablet of computer verbinding kunnen maken met het internet.

Hotspot

• Persoonlijke hotspot: Een functie op je telefoon waarmee je een wifi-netwerk creëert dat andere apparaten kunnen gebruiken om verbinding te maken met internet.
  • Publieke hotspot: Wifi-netwerken die worden aangeboden voor algemeen gebruik. Deze kunnen gratis of betaald zijn en bieden internet via een wifi-verbinding.

Kortom, tethering is het delen van je mobiele internetverbinding met andere apparaten, zoals laptops of tablets. Een perfecte oplossing voor momenten waarbij je snel internet nodig hebt. Vergelijk internet providers via een postcodecheck om het beste abonnement voor jou te vinden. Met tethering heb jij altijd internet bij de hand!

Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!