Wat is het verschil tussen HD en Full HD

Heb je onlangs een nieuwe televisie gekocht en viel het je op dat je kon kiezen tussen HD en Full HD? Of tijdens het streamen van je favoriete Netflix serie? Waar we vroeger nog een oude tv hadden met een korrelig beeld, betekent de overstap naar HD scherpere beelden. Maar wat is het verschil tussen HD en Full HD en wat zegt het over de kwaliteit?

Aanbiedercheck auteur Ali
HD versus Full HD

Verschil HD en Full HD

Het aantal pixels (resolutie) waarmee jouw video wordt uitgezonden, bepaalt of je HD of Full HD uitzendt. Vaak zorgen meer pixels voor een hogere kwaliteit.

  • HD: 1280 x 720 pixels (720p)
  • Full HD: 1920 x 1080 pixels (1080p)

Hoe scherp is Full HD?

Full HD staat voor Full high definition, wat betekent dat er 1920 x 1080 beeldlijnen te zien zijn op het scherm. In vergelijking met HD is Full HD minstens twee keer zo scherp. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een monitor voor algemeen gebruik, dan zit je met deze resolutie vaak goed. Denk aan streamen van video’s, gamen en tekstverwerkers.

Full HD en 4k

Na Full HD komt UHD of 4K. Ultra HD 4K is een nieuwe techniek die steeds vaker in televisies wordt toegepast. 4K heeft een resolutie van 3840 x 2180 pixels, en is de grens van wat wij met het blote oog kunnen waarnemen. Als je veel films kijkt of een gamer bent, dan is Ultra HD/ 4K zeker een goede optie. Daarnaast bieden ook steeds meer platformen films in UHD kwaliteit aan.

TV providers vergelijken: resoluties

Ben je op zoek naar een nieuwe internet- of tv-provider? Dan zijn resolutie verschillen iets waar je rekening mee moet houden. Veel providers bieden namelijk zowel HD als Full HD kanalen aan. Providers zoals Ziggo en KPN bieden uitgebreide pakketten met Full HD kanalen, zodat je kunt genieten van de beste beeldkwaliteit. Doe de postcodecheck, en zie welke internet- en tv providers de gewenste snelheid op jouw adres leveren.

Ook voor internetproviders speelt resolutie een belangrijke rol sinds de opkomst van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Voor de beste kijkervaring is het belangrijk dat je een snelle internetverbinding hebt. Voor HD-streaming kun je rekening houden met ongeveer 5 Mbps, terwijl je voor Full HD-streaming minstens 10 Mbps nodig heeft.

De keuze tussen HD en Full HD heeft een zekere invloed op de kijkervaring. Het is daarom belangrijk om een goede tv- en internetprovider te kiezen. Op zoek naar de beste beeldkwaliteit? Kies dan voor Full HD. Zo geniet je van scherpe beelden en een zorgeloze kijkervaring!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Top 3 deals

De 3 meest voordelige aanbiedingen van de maand
KPN Logo
35,00

KPN

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00
Ziggo Logo
26,50

Ziggo

  • Gratis installatie t.w.v. €249,-
  • 6 maanden 50% korting
  • Stabiel, snel en veilig internet 

Odido Logo
30,00

Odido

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.