Odido of Ziggo?

Als je je internetabonnement wilt vernieuwen, komt de volgende vraag waarschijnlijk al snel in je op: Ziggo of Odido? Beide providers hebben hun eigen voor- en nadelen, maar welke is nu echt de beste keuze voor jou? In dit blog duiken we in de wereld van Ziggo en Odido en helpen we je met het uitzoeken van een abonnement dat het beste bij jou en je budget past!

 

Aanbiedercheck auteur Ali
Odido vs. Ziggo

Wat is beter: Odido of Ziggo?

Volgens de Consumentenbond uit 2023 scoort Ziggo hoger op snelheid en betrouwbaarheid, met een gemiddelde score van 7,9 voor klantenservice, terwijl Odido (voorheen T-Mobile Thuis) een score van 7,4 behaalt. Dit maakt Ziggo een betere keuze voor wie topkwaliteit en extra’s wil.

Aan de andere kant biedt Odido scherpere prijzen en flexibele abonnementen, wat een betere prijs-kwaliteitverhouding oplevert en perfect is voor prijsbewuste consumenten. Meer weten over de verschillen tussen Ziggo en Odido? Ontdek het in de rest van dit blog!

Wie? Provider
Wie komt beter uit de test? Odido
Wie is goedkoper? Odido
Wie heeft sneller internet? Odido
Wie heeft meer klanten? Ziggo
Wie heeft beter internet? Odido
Wie heeft glasvezel? Odido
Wie biedt meer Mbit’s aan? Odido

Overzicht welke provider beter is.

Wat is het verschil tussen Ziggo en Odido? 

Ziggo is een gevestigde naam in Nederland en staat voornamelijk bekend om zijn krachtige kabelnetwerk en brede aanbod aan diensten. Ze bieden internet, televisie en telefonie aan via hun kabelnetwerk en hebben een sterke reputatie voor hoge snelheden en betrouwbaarheid. Ziggo staat ook bekend om zijn klantenservice en uitgebreide pakketopties.

Odido, voorheen T-Mobile Thuis, heeft zich gepositioneerd als een betaalbare optie met flexibele abonnementen. Ze zijn geliefd om hun scherpe prijzen en gebruiksvriendelijke aanpak. Odido biedt zowel DSL- als glasvezelopties, wat je de vrijheid geeft om te kiezen op basis van de beschikbaarheid in jouw regio.

De kosten van Ziggo en Odido: Wat zijn de verschillen? 

Als het op kosten aankomt, is het altijd goed om te kijken naar wat je krijgt voor je geld en het internet te vergelijken. En dat geldt zeker voor Ziggo en Odido!

Ziggo heeft een groot aanbod aan abonnementen, maar ze staan vooral bekend om hun kabelinternetopties. De prijzen beginnen rond de €35 per maand voor basis internet met snelheden tot 50 Mbps. Voor hogere snelheden, zoals 100 Mbps of 500 Mbps, kun je prijzen verwachten die variëren van €40 tot €60 per maand. Ziggo’s glasvezelpakketten, als die beschikbaar zijn in jouw regio, kunnen nog duurder zijn, maar bieden wel echt de allerbeste snelheden.

Odido biedt een concurrerend aanbod, vooral als je kijkt naar hun DSL- en glasvezelpakketten. Hun basis DSL-abonnementen beginnen bij ongeveer €32 per maand voor 50 Mbps. Voor hun glasvezelopties, die snellere snelheden bieden tot 1 Gbps, start de prijs rond de €40 per maand. Odido’s prijzen zijn vaak iets lager dan die van Ziggo, wat ze een aantrekkelijke optie maakt als de prijs van je internet voor jou een grote rol speelt.

Kenmerken 

Ziggo

Odido

Klantvoordeel

Beschikbaar 

Beschikbaar

Internet en tv

Beschikbaar

Beschikbaar

Alles in 1 

Beschikbaar 

Beschikbaar 

Extra wifi punten

Gratis

Betaald 

Goedkoopste pakket

€21,75

€30,-

Duurste pakket

€67,-

€67,50

Meest gekozen pakket

XXL (400 Mbit/s)

Glasvezel 400 (400 Mbit/s)

Houd er rekening mee dat naast de maandelijkse kosten, er vaak extra kosten zijn voor installatie en apparatuur. Beide providers bieden af en toe kortingen en aanbiedingen, dus het is slim om deze in de gaten te houden voordat je een beslissing neemt!

Welke provider biedt de beste en snelste internet? 

Bij internet draait alles om snelheid en betrouwbaarheid. Niemand wil een trage verbinding tijdens het streamen van je favoriete serie of tijdens een belangrijke online meeting.

Ziggo biedt via zijn kabelnetwerk snelle en betrouwbare verbindingen. Hun abonnementen variëren van 50 Mbps tot maar liefst 1 Gbps, afhankelijk van je pakket en locatie. Ziggo staat bekend om een stabiele verbinding, waardoor je meestal geen problemen hebt met haperende streams of trage downloads.

Odido biedt verschillende snelheden, met DSL-pakketten tot 100 Mbps en glasvezelpakketten die snelheden tot 1 Gbps bieden. Glasvezel van Odido is bijzonder snel en betrouwbaar, vooral als je veel data verbruikt of als je in een drukbezette omgeving woont. Voor de meeste huishoudens is een 50 Mbps verbinding van Odido meer dan voldoende voor dagelijks gebruik.

Bij het kiezen tussen Ziggo of Odido, is het belangrijk om te bedenken hoe intensief je internetgebruik is. Als je op zoek bent naar absolute topkwaliteit en betrouwbaarheid, en als je in een gebied woont waar Ziggo glasvezel aanbiedt, kan Ziggo de betere keuze zijn. Als je echter een goede prijs-kwaliteitverhouding zoekt, kan Odido een uitstekende keuze zijn.

Kenmerken  Ziggo Odido
Minimale Mbit/s 100 Mbit/s 100 Mbit/s
Maximale Gbit/s  1 Gbp/s (1000 Mbps) 8 Gbp/s (8000 Mbps)
Glasvezel beschikbaarheid Beperkt Beschikbaar 

Overzicht beste en snelste internet.

Wat kun je verwachten van de klantenservice van Odido en Ziggo? 

Een goede klantenservice kan het verschil maken, vooral als je ooit problemen ondervindt met je internetverbinding.

Ziggo heeft een sterke reputatie op het gebied van klantenservice. Ze bieden meerdere contactopties aan, zoals telefonische ondersteuning, chat, en e-mail. Ziggo’s klantenservicemedewerkers zijn goed getraind en kunnen problemen snel oplossen. Ze hebben ook een uitgebreide online kennisbank en communityforums waar je veel antwoorden kunt vinden.

Odido biedt ook degelijke klantenservice, met mogelijkheden om hulp te krijgen via telefoon en online chat. Odido’s klantenservice is toegankelijk en vriendelijk, maar sommige klanten hebben gemeld dat de wachttijden soms wat langer kunnen zijn tijdens piekuren. Desondanks doen ze hun best om problemen snel en efficiënt op te lossen.

Als je veel waarde hecht aan uitstekende klantenservice en directe ondersteuning, kan Ziggo een voordeel hebben door hun reputatie.

Extra diensten en bundels van de providers

Veel mensen overwegen niet alleen internet, maar ook combinatiediensten zoals internet en tv en zelfs telefonie bij hun keuze van een provider.

Ziggo biedt aantrekkelijke bundels aan, waarbij je internet kunt combineren met televisie en telefonie. De bundels van Ziggo zijn vaak aantrekkelijk, vooral als je een uitgebreid tv-pakket met veel zenders en extra functies zoals Ziggo GO (voor het kijken van tv op je mobiel) wilt. Ziggo’s bundels kunnen soms iets duurder zijn, maar bieden dan ook meer premium opties en extra’s.

Odido biedt ook bundels aan, met de mogelijkheid om internet te combineren met televisie en telefonie. De bundels van Odido zijn vaak scherp geprijsd en flexibel, wat betekent dat je kunt kiezen uit verschillende pakketten. Hun tv-pakketten zijn misschien niet zo uitgebreid als die van Ziggo, maar ze bieden een mooi aanbod voor een lagere prijs.

Als je veel waarde hecht aan een uitgebreid tv-pakket en extra diensten, kan Ziggo de betere keuze zijn. Als je op zoek bent naar een kostenbesparende oplossing met basisdiensten, is Odido een betere keuze.

De impact van je locatie 

Bij het kiezen tussen Ziggo en Odido, speelt je locatie een grote rol. Niet alle providers zijn overal beschikbaar en de prijs en snelheid kunnen variëren afhankelijk van waar je woont.

Ziggo heeft een sterke aanwezigheid in stedelijke gebieden en biedt vaak glasvezelopties aan in grotere steden. Als je in een stedelijk gebied woont, is de kans groot dat je toegang hebt tot Ziggo’s hoge snelheden en uitgebreide bundels. In landelijke gebieden kan de beschikbaarheid van Ziggo echter beperkt zijn, en kun je mogelijk alleen kabelinternet krijgen.

Odido biedt zowel DSL als glasvezel aan, maar de beschikbaarheid kan variëren. DSL is breed beschikbaar, zelfs in landelijke gebieden, terwijl glasvezel alleen beschikbaar is in gebieden waar Odido deze service heeft uitgerold. Doe daarom altijd de internet postcodecheck om te kijken naar de beschikbaarheid op jouw adres voordat je een beslissing neemt.

Verborgen kosten en extra’s

Bij het kiezen van een provider is het belangrijk om te letten op verborgen kosten die niet altijd meteen duidelijk zijn.

Ziggo kan kosten in rekening brengen voor installatie, apparatuur, en mogelijk ook voor aanvullende diensten. Zorg ervoor dat je alle kosten goed doorleest voordat je een contract ondertekent. Ziggo biedt soms gratis apparatuur bij bepaalde abonnementen, maar controleer altijd de voorwaarden om verrassingen te voorkomen.

Odido biedt vaak transparante prijzen, maar ook hier kunnen er extra kosten zijn voor installatie en apparatuur. Het is belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen en écht te begrijpen wat er allemaal inbegrepen is in je abonnement.

Conclusie: Ziggo of Odido?

Of je nu kiest voor Ziggo of Odido, beide providers hebben hun sterke punten. Ziggo biedt hoge snelheden, betrouwbare verbindingen, en uitgebreide bundels met televisie en telefonie. Het is ideaal als je op zoek bent naar topkwaliteit en veel extra’s.

Odido biedt scherpe prijzen, flexibele abonnementen en een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral als je budgetbewust bent en vooral op zoek bent naar een basispakket.

Ons advies? Neem de tijd om de internetproviders te vergelijken, te weten waar je écht naar op zoek bent en vooral de beschikbare opties op jouw adres te bekijken!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Top 3 deals

De 3 meest voordelige aanbiedingen van de maand
KPN Logo
35,00

KPN

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00
Ziggo Logo
26,50

Ziggo

  • Gratis installatie t.w.v. €249,-
  • 6 maanden 50% korting
  • Stabiel, snel en veilig internet 

Odido Logo
30,00

Odido

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.