Odido of KPN?

Bij het kiezen van een nieuw internetabonnement, sta je al snel voor de vraag: Odido of KPN? Beide providers hebben hun voordelen en kunnen in verschillende situaties de beste keuze zijn. In dit blog duiken we daarom dieper in de wereld van Odido en KPN, vergelijken we hun aanbiedingen, prijzen en functies, en helpen we je ontdekken welk abonnement het beste bij jou past. Lees verder en krijg antwoord op de vraag: Odido of KPN?

 

Aanbiedercheck auteur Ali
Odido of KPN

Wat is beter? Odido of KPN? 

Bij het kiezen tussen Odido en KPN is het handig om enkele kerngegevens en beoordelingen te bekijken om snel tot een beslissing te komen.

Wat betreft klantenservice scoort KPN aanzienlijk hoog volgens de Consumentenbond, met een beoordeling van 8,2 voor glasvezel en 7,9 voor ADSL. KPN staat bekend om zijn betrouwbare netwerk en efficiënte klantenservice.

Odido biedt daarentegen vaak lagere prijzen en flexibele abonnementen, maar er zijn meldingen van langere wachttijden en tragere probleemoplossing bij de klantenservice.

Wat betreft prijs biedt Odido scherp geprijsde abonnementen die beginnen rond de €32 per maand voor 50 Mbps DSL en ongeveer €40 per maand voor glasvezel. KPN is doorgaans iets duurder, met basis DSL-pakketten vanaf ongeveer €35 per maand en glasvezelopties vanaf ongeveer €45 per maand.

Als je dus op zoek bent naar een betaalbare optie en flexibiliteit waardeert, is Odido voor jou de betere keuze. Maar als je prioriteit geeft aan snelheid, betrouwbaarheid en uitstekende klantenservice, dan is KPN waarschijnlijk een betere optie.

Benieuwd naar meer details over de specifieke pakketten en diensten van beide providers? Check dan zeker de rest van dit blog!

Odido versus KPN 

Voordat we verder in de details duiken, is het handig om te weten wat Odido en KPN precies te bieden hebben. Beide providers hebben een lange geschiedenis in de Nederlandse markt, maar ze benaderen hun diensten op verschillende manieren.

Odido (voorheen T-Mobile Thuis) heeft zich gepositioneerd als een betaalbare optie met flexibele abonnementen. Ze zijn bekend om hun scherpe prijzen, wat eenwat ze een aantrekkelijke keuze maakt voor mensen die op hun kosten willen letten. Odido biedt zowel DSL- als glasvezelverbindingen aan, waardoor je een keuze hebt die afhankelijk is van je behoeften en uiteraard van de beschikbaarheid op jouw adres. Zeker weten of Odido beschikbaar is op jouw adres? Doe de internet postcodecheck!

KPN, aan de andere kant, is een gevestigde naam in de telecomindustrie en staat bekend om zijn betrouwbare netwerk en klantenservice. KPN biedt goede glasvezelopties met hoge snelheden, en hoewel ze iets duurder zijn dan sommige concurrenten, krijg je vaak meer waar voor je geld op het gebied van snelheid en betrouwbaarheid.

Prijsverschil tussen Odido en KPN 

Een van de eerste dingen die je zult overwegen bij het kiezen tussen Odido en KPN is de prijs. Hoeveel betaal je per maand en wat krijg je voor dat geld?

Odido biedt verschillende pakketten die beginnen bij ongeveer €32 per maand voor 50 Mbps DSL. Dit is een aantrekkelijke prijs voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare internetverbinding zonder al te veel extra’s. Als je echter bereid bent iets meer te betalen, biedt Odido ook glasvezelopties aan die starten rond de €40 per maand. Dit is een redelijke prijs voor glasvezelinternet, dat in de meeste gevallen aanzienlijk sneller is dan DSL.

KPN heeft doorgaans hogere prijzen, vooral voor hun glasvezelopties. Hun basis DSL-abonnement begint rond de €35 per maand voor 50 Mbps, wat iets duurder is dan Odido. Echter, als je kijkt naar hun glasvezelopties, beginnen de prijzen rond de €45 per maand en kunnen oplopen tot €60 of meer voor de snelste pakketten. Deze hogere kosten brengen echter ook snellere internetsnelheden en betere service met zich mee.

Bij het vergelijken van prijzen moet je ook rekening houden met eventuele extra kosten zoals installatie- en activatiekosten. Beide providers hebben regelmatig aanbiedingen en kortingen, dus het is de moeite waard om aanbiedingen te bekijken voordat je een beslissing maakt.

Welke provider heeft sneller internet?

Bij het kiezen van een internetprovider is snelheid vaak een van de belangrijkste factoren. Hoe snel kan je internetverbinding zijn en hoe betrouwbaar is deze?

Odido biedt verschillende snelheden, van de basis DSL-pakketten tot snellere glasvezelopties. De DSL-pakketten zijn geschikt voor de meeste huishoudens met gemiddeld gebruik, zoals surfen op het web en het streamen van video in HD. Voor zwaarder gebruik en meerdere apparaten tegelijk, is glasvezel een betere optie. Odido’s glasvezelopties bieden snelheden tot 1 Gbps, wat ideaal is voor gezinnen die veel streamen in 4K, gamen, of grote bestanden downloaden.

KPN staat echt bekend om zijn betrouwbare en snelle glasvezelnetwerken. Met snelheden tot 1 Gbps en meer, biedt KPN een uitstekende keuze voor zware internetgebruikers en huishoudens met meerdere apparaten. Hun netwerk is ontworpen om hoge snelheden te leveren zonder vertraging, wat een groot voordeel is voor gebruikers die echt op zoek zijn naar de beste prestaties.

KPN’s DSL-opties zijn ook betrouwbaar, maar kunnen niet altijd de snelheden bieden die je krijgt met hun glasvezelverbindingen. Als snelheid en betrouwbaarheid voor jou belangrijk zijn, vooral als je in een drukke omgeving woont of veel online werkt, kan KPN een betere keuze zijn.

Klantenservice van Odido en KPN 

Klantenservice is een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen tussen KPN of Odido. Hoe goed is de ondersteuning en hoe snel wordt je probleem opgelost?

Odido heeft een goede reputatie op het gebied van klantenservice. Ze bieden verschillende manieren om ondersteuning te krijgen, waaronder telefonische hulp en een online chat. Hun website bevat veel nuttige informatie en zelfhulpopties, wat handig kan zijn als je snel een antwoord wilt vinden. Echter hebben sommige klanten hebben aangegeven dat de wachttijden voor de klantenservice soms wat langer kunnen zijn tijdens drukke periodes.

KPN staat bekend om zijn uitstekende klantenservice en ondersteuning. Ze bieden verschillende contactmogelijkheden, waaronder telefonische ondersteuning, chat en e-mail. KPN heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het snel en effectief oplossen van problemen. Hun klantenservicemedewerkers zijn goed getraind en kunnen vaak technische problemen snel identificeren en oplossen.

Als je waarde hecht aan een hoge mate van klantenservice en snelle ondersteuning, kan KPN een betere keuze zijn. Dit is vooral belangrijk als je geen technische problemen wilt ervaren of snel geholpen wilt worden bij eventuele problemen met je internetverbinding.

Extra’s van Odido en KPN 

Veel internetproviders bieden naast internet ook extra diensten aan zoals internet en tv en telefonie. Dit kan een belangrijke factor zijn bij je beslissing.

Odido biedt verschillende bundels aan waarin je internet kunt combineren met televisie en telefonie. Hun bundels zijn vaak scherp geprijsd, wat je kan helpen om te besparen als je meerdere diensten wilt afnemen. Ze hebben ook een aantal op maat gemaakte pakketten voor gezinnen, wat betekent dat je vaak kunt kiezen voor de opties die het beste bij je situatie passen.

KPN biedt ook aantrekkelijke bundels met internet, televisie en telefonie. Hun pakketten zijn vaak iets duurder dan die van Odido, maar bieden wel meer premium opties en extra’s zoals betere HD-tv-zenders en uitgebreidere telefoniediensten. KPN’s televisie- en telefoniepakketten zijn van hoge kwaliteit, wat een belangrijke overweging kan zijn als je op zoek bent naar een alles in 1 oplossing met extra’s.

Het is de moeite waard om de bundels en extra diensten van beide providers te vergelijken om te zien welke het beste bij je wensen past. Dit kan een grote impact hebben op de totale waarde die je krijgt voor je geld.

De impact van locatie op je internetprijs

Een vaak over het hoofd geziene factor bij het kiezen van een internetprovider is de invloed van je locatie op de prijs en beschikbaarheid van abonnementen. Internetproviders hebben niet altijd dezelfde dekking op alle adressen, en dit kan invloed hebben op de prijs die je betaalt.

Bij Odido kan de beschikbaarheid van glasvezel variëren afhankelijk van je locatie. In stedelijke gebieden waar glasvezel goed beschikbaar is, kun je vaak profiteren van de scherpere prijzen voor snellere verbindingen. In landelijke gebieden kan je echter beperkt zijn tot DSL, wat de kosten kan beïnvloeden. Odido biedt vaak speciale aanbiedingen voor gebieden waar ze een sterke aanwezigheid hebben.

KPN heeft een uitgebreid netwerk, maar ook hier geldt dat de beschikbaarheid van glasvezel kan variëren. In sommige gebieden waar glasvezel nog niet is uitgerold, zul je waarschijnlijk vastzitten aan DSL of kabelinternet. KPN heeft echter vaak grotere dekking in landelijke gebieden dan sommige concurrenten.

Het is belangrijk om je postcode te vergelijken om te zien welke providers en welke snelheid beschikbaar zijn op jouw adres. Dit helpt je om een beter inzicht te krijgen in de kosten en opties die specifiek voor jouw locatie gelden.

Verborgen kosten Odido versus KPN 

Bij het kiezen van een internetabonnement is het belangrijk om aandacht te besteden aan verborgen kosten die niet altijd direct zichtbaar zijn bij het vergelijken van aanbiedingen. Deze kosten kunnen je uiteindelijke maandlasten aanzienlijk verhogen.

Odido biedt vaak transparante prijzen, maar het is belangrijk om te letten op eventuele extra kosten zoals installatie- of activatiekosten. Sommige aanbiedingen lijken misschien voordelig, maar kunnen hogere kosten met zich meebrengen als je een nieuw abonnement afsluit. Controleer altijd de voorwaarden en eventuele eenmalige kosten voordat je je aanmeldt.

KPN heeft ook kosten die je moet overwegen. Naast de maandelijkse abonnementsprijs, kunnen er extra kosten zijn voor installatie, huur van apparatuur zoals modems en routers, en mogelijk ook voor extra diensten. KPN biedt soms gratis apparatuur aan, maar controleer altijd de kleine lettertjes om te zien of je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Een goede manier om verborgen kosten te vermijden is door alle voorwaarden goed door te lezen en te vergelijken wat er precies inbegrepen is in je abonnement. Bij Aanbiedercheck.nl krijg je altijd een goed overzicht van wat je kunt verwachten.

De voordelen van een internetbundel vs. losse abonnementen

Een andere overweging bij het kiezen tussen Odido of KPN is of je kiest voor een bundel met internet, televisie en telefonie, of losse abonnementen voor elk van deze diensten.

Odido biedt aantrekkelijke bundels aan die je internet, televisie en telefonie combineren in één pakket. Dit kan voordelig zijn als je meerdere diensten nodig hebt en graag alles bij één provider wilt onderbrengen. Bundels zijn vaak goedkoper dan losse abonnementen. En Odido’s pakketten zijn ontworpen om flexibel te zijn zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past.

KPN biedt ook bundels met internet, televisie en telefonie. Hun bundels zijn vaak wat duurder, maar bieden wel meer premium opties en extra’s zoals uitgebreide tv-pakketten en extra telefoniefuncties. KPN’s bundels zijn ideaal voor mensen die veel waarde hechten aan de kwaliteit van hun televisie- en telefoniediensten en bereid zijn meer te betalen voor het complete pakket.

Het kiezen tussen een bundel en losse abonnementen hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Bundels kunnen voordeliger zijn als je alle diensten van dezelfde provider wilt hebben, terwijl losse abonnementen meer flexibiliteit bieden als je slechts één dienst nodig hebt of voorkeur hebt voor verschillende aanbieders.

Hoeveel snelheid heb je écht nodig?

Bij het kiezen tussen Odido en KPN, is het ook belangrijk om te overwegen hoeveel snelheid je nodig hebt. Dit hangt af van je internetgebruik en het aantal mensen in je huishouden die tegelijkertijd gebruikmaken van internet.

Odido biedt verschillende snelheden aan, van basis DSL tot snellere glasvezelopties. Voor huishoudens met basisbehoeften zoals surfen en af en toe streamen, kan een DSL-verbinding van 50 Mbps voldoende zijn. Als je echter vaak grote bestanden downloadt of met meerdere apparaten tegelijk werkt, kan een glasvezelverbinding met snelheden tot 1 Gbps beter zijn.

KPN biedt ook verschillende snelheden aan, met echt een sterke focus op glasvezel. De glasvezelpakketten van KPN bieden de snelheden die nodig zijn voor zware gebruikers en grote gezinnen. Als je veel streamt in 4K, online games speelt, of regelmatig grote bestanden downloadt, is KPN’s hogere snelheid waarschijnlijk de betere keuze.

Het is een slimme zet om te evalueren hoeveel snelheid je daadwerkelijk nodig hebt op basis van je internetgebruik. Overweeg om je huidige internetverbinding te testen en te kijken hoeveel snelheid je daadwerkelijk benut. Dit kan je helpen om de juiste keuze te maken en niet te veel te betalen voor snelheid die je niet gebruikt.

Conclusie: Odido of KPN?

Of je nu kiest voor Odido of KPN, beide providers hebben hun eigen sterke punten en kunnen goed voldoen aan je vraag. Odido is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een betaalbaar abonnement met flexibele opties, terwijl KPN ideaal is voor wie de allerbeste snelheid en betrouwbaarheid zoekt.

Vergelijk de prijzen, snelheden en extra diensten van beide providers om te zien welke het beste bij jouw situatie past.Bij Aanbiedercheck.nl krijg je een helder overzicht van de beschikbare opties en zorg je ervoor dat je de beste deal krijgt voor je internetverbinding.

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Top 3 deals

De 3 meest voordelige aanbiedingen van de maand
KPN Logo
35,00

KPN

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00
Ziggo Logo
26,50

Ziggo

  • Gratis installatie t.w.v. €249,-
  • 6 maanden 50% korting
  • Stabiel, snel en veilig internet 

Odido Logo
30,00

Odido

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.