Odido of DELTA?

Bij het zoeken naar glasvezelinternet kom je vaak uit bij Odido of DELTA. Wanneer je wilt overstappen naar een van deze internetproviders, wil je natuurlijk weten welke je moet kiezen. Twijfelen en vergelijken hoeft niet meer! In dit artikel lees je alles over de overeenkomsten en verschillen tussen Odido en DELTA, en welke volgens ons de betere keuze is.

Aanbiedercheck auteur Ali
Odido versus DELTA

Wat is beter: Odido of DELTA?

Waar voor jou de internetsnelheid belangrijk is, kan voor een andere internetgebruiker de prijs doorslaggevend zijn. Wij hebben rekening gehouden met de behoeften van iedereen. We hebben alle belangrijke aspecten onderzocht om tot een conclusie te komen. Hieronder vind je een overzicht van wie er beter scoort:

Onderdeel  Provider
Welke provider heeft betere reviews? DELTA
Welke provider heeft het goedkoopste internetpakket? DELTA / Odido
Welke provider biedt het snelste internet aan? DELTA
Welke provider beschikt over glasvezelinternet? DELTA / Odido
Welke provider is landelijk beschikbaar?

DELTA / Odido

 

Welke provider heeft betere reviews?

Op basis van de reviews op Trustpilot scoort DELTA beter dan Odido. Met meer dan 4.500 reviews scoort DELTA een 2,9. Odido scoort 2,3 van de 5 sterren, gebaseerd op meer dan 8.500 reviews, bijna het dubbele aantal van de DELTA-beoordelaars. Wel is het zo dat de reviews van Odido deels ook gaan over het mobiele netwerk.

Waar bestaan de reviews uit?

De top 3 negatieve reviews van DELTA op Trustpilot gaan over: slechte klantenservice, verbindingsproblemen en administratieve fouten. De positieve reviews zijn vooral te danken aan de stabiele internetverbindingen en goede prijzen.

Bij Odido bestaan de reviews voornamelijk uit slechte ervaringen met de klantenservice, slechte netwerkervaringen en factureringsproblemen. De positieve reviews gaan over het goede netwerk, flexibele abonnementen en weinig storingen.

Welke provider heeft het goedkoopste internetpakket?

Zowel het goedkoopste internetpakket van DELTA als dat van Odido kost €900,- voor twee jaar. Bij DELTA betaal je het eerste jaar €420,- en bij Odido is dat €360,-. In het tweede jaar betaal je bij DELTA €40,- per maand, wat neerkomt op €480,-. Bij Odido betaal je in het tweede jaar zelfs €540,-. Kortom, bij beide internetproviders betaal je in twee jaar precies hetzelfde.

Het goedkoopste internetpakket van Odido bestaat uit:

  • 2 jaar contract
  • 100 MBit/s glasvezelinternet
  • Geen extra wifipunten
  • Eerste 12 maanden €30,- per maand
  • Laatste 12 maanden €45,- per maand
  • Geen eenmalige kosten

Het goedkoopste internetpakket DELTA bestaat uit: 

  • 2 jaar contract
  • 100 MBit/s glasvezelinternet
  • Geen extra wifipunten
  • Eerste 12 maanden €35,- per maand
  • Laatste 12 maanden €40,- per maand
  • Geen eenmalige kosten

Welke provider biedt het snelste internet aan?

Op 9 augustus 2024 publiceerde Nperf een document met onderzoeken naar de prestaties van vaste internetverbindingen in Nederland. Het onderzoek vond plaats tussen 1 juli 2023 en 30 juni 2024.

Uit het onderzoek blijkt dat DELTA en Odido de best presterende internetproviders in Nederland zijn. Voor snelle en betrouwbare internetverbindingen moet je bij DELTA zijn. DELTA excelleert in download- en uploadsnelheden en heeft een lage latentie. Odido scoort hoog op gebruikerservaring. Ziggo volgt op de derde plaats met sterke prestaties in streaming- en downloadsnelheden. KPN staat vierde, maar scoort het hoogst op webbrowse-ervaring (88%) en biedt ook een goede algehele gebruikerservaring.

DELTA heeft de hoogste downloadsnelheid. Op de tweede plek staat Ziggo met een downloadsnelheid van 255,4 Mb/s, wat beter is dan die van Odido. Ook heeft DELTA een lagere latentie dan andere providers. Een lage latentie is goed, omdat dit de tijd is die nodig is om gegevens naar de bestemming te sturen.

Provider Downloadsnelheid Uploadsnelheid Latentie
🏆 DELTA 272.1 Mb/s 235.2 Mb/s 14.9 ms
🏆 Odido 235.5 Mb/s 207.8 Mb/s 18.8 ms
Ziggo 255.4 Mb/s 50.5 Mb/s 21.7 ms
KPN 185.8 Mb/s 161.6 Mb/s 28.7 ms

Bron: The best fixed line internet performance in 2024

Welke provider beschikt over glasvezelinternet?

Zowel bij DELTA als bij Odido kun je kiezen voor glasvezelinternet. Op 19 oktober 2023 maakte Odido zelfs bekend dat de internet- en tv-diensten van Odido ook beschikbaar zijn op locaties waar DELTA glasvezel heeft aangelegd. Minimaal 1,3 miljoen adressen kunnen profiteren van de langetermijnsamenwerking tussen Odido en DELTA. Huishoudens kunnen kiezen voor snelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps) voor zowel download- als uploadsnelheden.

Voor beide partijen valt er winst te behalen. Odido heeft de intentie om het glasvezelnetwerk van haar partner te gebruiken voor het uitrollen van het 5G-netwerk. Hiermee kunnen we op lange termijn profiteren van nog sneller internet. DELTA breidt sinds de samenwerking haar mobiele diensten en producten uit door 5G aan te bieden. Een win-winsituatie!

Welke provider is landelijk beschikbaar?

Odido is beschikbaar in Brabant, Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Drenthe, Gelderland en Utrecht. Ondanks dat ze in veel provincies actief zijn, is Odido niet beschikbaar in elke stad of elk dorp. Op de website van Odido staat aangegeven in welke steden en dorpen glasvezel al is aangelegd.

DELTA is beschikbaar in alle 12 provincies van Nederland. Op de website van DELTA kun je zien in welke steden en dorpen glasvezelinternet al wordt geleverd of waar het glasvezelnetwerk wordt uitgebreid.

Vergelijk glasvezel internet om zeker te weten of een van deze twee providers beschikbaar is op jouw adres.

Is de provider niet beschikbaar of geef je de voorkeur aan een andere provider? Bekijk dan onze andere blogs, waarin we twee providers met elkaar vergelijken:

Odido versus KPN 
Odido versus Ziggo
Ziggo versus KPN

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Top 3 deals

De 3 meest voordelige aanbiedingen van de maand
KPN Logo
35,00

KPN

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00
Ziggo Logo
26,50

Ziggo

  • Gratis installatie t.w.v. €249,-
  • 6 maanden 50% korting
  • Stabiel, snel en veilig internet 

Odido Logo
30,00

Odido

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.