KPN verhuizen

Heb je verhuisplannen of sta je op het punt om te verhuizen? Dan wil je natuurlijk weten hoe je je huidige KPN-abonnement mee kunt nemen naar je nieuwe adres, of of je beter kunt kiezen voor een andere internetprovider. In dit artikel leggen wij in stappen uit hoe je je abonnement kunt verhuizen en wat de mogelijkheden zijn.

Aanbiedercheck auteur Ali
KPN internet verhuizing

Beschikbaarheid KPN controleren

Het eerste wat je moet doen, is controleren of KPN beschikbaar is op je nieuwe woonadres. KPN is een van de grootste internetaanbieders van Nederland. Toch kan het zo zijn dat KPN (nog) niet beschikbaar is op je nieuwe adres. Hier zijn een aantal redenen voor, zoals de dominantie van andere providers, de beschikbaarheid van het KPN-kabelnetwerk, en het feit dat KPN vooral goed ontwikkeld is in stedelijke gebieden.

Hoe kun je controleren of KPN beschikbaar is op jouw adres?

Wij hebben hier de beste en makkelijkste oplossing voor: de internetpostcodecheck. Door je postcode in te vullen, kunnen wij voor jou controleren of KPN beschikbaar is op je nieuwe adres. Binnen 10 seconden weet je of het mogelijk is om je KPN-internet mee te nemen naar je nieuwe woning.

  1. Ga naar internet postcodecheck.
  2. Vul je gegevens in.Klik op: vergelijken.
  3. Ontdek de mogelijkheden op jouw nieuwe adres.

Verhuizing doorgeven aan KPN

Nu je de mogelijkheden hebt ontdekt, kun je aan KPN doorgeven dat je gaat verhuizen. Je kunt dit op twee manieren doen: telefonisch of via de website.

KPN verhuizing telefonisch doorgeven

  1. Bel naar 0800 0402.
  2. Kies in het keuzemenu voor ‘verhuizing doorgeven’.
  3. Geef je klantnummer en adresgegevens door.
  4. Deel je nieuwe adres met de medewerker van KPN.
  5. Kies een verhuisdatum.
  6. Bevestig je verhuizing.
  7. Wacht op de bevestiging van je verhuizing per e-mail of post.

Let op! De klantenservice van KPN is doordeweeks (maandag t/m vrijdag) bereikbaar tussen 08:00 en 20:00 en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00. Op zondag zijn ze niet bereikbaar.

KPN verhuizing online doorgeven

  1. Log in op Mijn KPN.
  2. Navigeer naar verhuisservice.
  3. Vul je nieuwe adres in.
  4. Kies een verhuisdatum.Controleer en bevestig je verhuizing.
  5. Wacht op de bevestiging van je verhuizing per e-mail of post.

Contractduur en opzegmogelijkheden bij KPN

Is KPN niet beschikbaar op jouw nieuwe adres en ben je verplicht om over te stappen? Of is het tijd voor iets nieuws? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de contractduur. KPN-abonnementen hebben doorgaans een minimale contractduur van één of twee jaar. Wanneer je verplicht bent of ervoor kiest om je contract binnen deze periode op te zeggen, dan kan het zijn dat je een afkoopsom moet betalen. Dit is vaak het bedrag van de resterende maanden.

Wanneer je contract is verlopen, wordt je een- of tweejarig contract automatisch omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. In dat geval kun je opzeggen zonder gedoe. Vaak heb je wel een opzegtermijn van één maand, zonder extra kosten. Het is dus verstandig om naast de beschikbaarheid van internet ook naar de contractduur te kijken. Zo voorkom je onnodige kosten en weet je wat je te wachten staat.

Installatieopties bij KPN

KPN zorgt ervoor dat je diensten zoals internet, televisie en/of telefonie worden overgezet naar je nieuwe woning. Afhankelijk van de situatie kan het zijn dat er een monteur langs moet komen om de installatie te voltooien. Dit is vooral het geval als je gebruikmaakt van specifieke apparatuur of als technische aanpassingen nodig zijn.

Vooraf laat KPN weten of er een monteur nodig is. Je kunt er altijd zelf voor kiezen om een afspraak in te plannen met een monteur. Je kiest een dag die jou het beste uitkomt. Wanneer je geen monteur nodig hebt, ontvang je een KPN doe-het-zelf-installatiepakket. In dit pakket staan duidelijke instructies zodat je het zelf eenvoudig kunt installeren.

KPN niet mogelijk op je nieuwe adres?

Als KPN niet beschikbaar is op je nieuwe adres, is dat uiteraard een teleurstelling, vooral als je tevreden was met de provider. Gelukkig zijn er alternatieven die je kunt overwegen! Via ons kun je eenvoudig en snel internet vergelijken dat wel beschikbaar is op jouw nieuwe adres. Aanbiedercheck biedt een overzicht van verschillende providers en hun pakketten. Hierdoor kun je niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de snelheden, extra’s en nog veel meer inzien. Daarnaast profiteer je vaak van speciale aanbiedingen en kortingen die beschikbaar zijn bij het overstappen via Aanbiedercheck. Dit maakt het mogelijk om een internetpakket te kiezen dat past bij jouw behoeften en budget, zonder dat je inlevert op kwaliteit.

 

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Top 3 deals

De 3 meest voordelige aanbiedingen van de maand
KPN Logo
35,00

KPN

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00
Ziggo Logo
26,50

Ziggo

  • Gratis installatie t.w.v. €249,-
  • 6 maanden 50% korting
  • Stabiel, snel en veilig internet 

Odido Logo
30,00

Odido

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.