KPN of DELTA

Je staat op het punt om over te stappen naar KPN of DELTA, maar je weet niet voor welke internetprovider je moet kiezen. Je kunt kiezen voor KPN, dat al sinds 1989 internet aanbiedt, of voor DELTA, dat opkomend is en betrouwbaar internet kan leveren. Wij hebben alle verschillen en mogelijkheden in kaart gebracht, zodat jij makkelijker een keuze kunt maken tussen KPN en DELTA.

Aanbiedercheck auteur Ali
DELTA versus KPN

Welke provider is beter?

Wanneer je de keuze moet maken tussen KPN en DELTA als internetprovider, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Beide aanbieders hebben hun sterke punten, maar wat het beste is voor jou, hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Wij hebben voor jou verschillende factoren in kaart gebracht, zodat je gemakkelijker kunt kiezen wat voor jou belangrijk is.

Onderwerp Provider

Welke provider heeft betere reviews?

DELTA

Welke provider biedt het snelste internet aan?

DELTA

Welke provider heeft het goedkoopste internetpakket?

DELTA

Welke provider beschikt over glasvezelinternet?

KPN / DELTA

Welke provider wordt het meest gekozen?

KPN

Op basis van de bovenstaande punten scoort DELTA over het algemeen beter.

Welke provider heeft betere reviews?

Met slechts 1,4 sterren van de 5 scoort KPN zeer slecht. Deze beoordeling is gebaseerd op 5.000 reviews op Trustpilot. De meeste negatieve reacties gaan over: technische storingen bij de overstap naar glasvezel, hoge prijzen ten opzichte van andere aanbieders, en een veelgehoorde klacht is dat de klantenservice moeilijk bereikbaar is. Er zijn echter ook enkele positieve reviews over KPN. Zo zijn er mensen die de klantenservice juist als positief ervaren, tevreden zijn met de stabiliteit van het internet, en het waarderen dat er meerdere mogelijkheden zijn.

De reviews en beoordelingen van DELTA zijn beter dan die van KPN. Met 2,9 sterren uit meer dan 4.600 reviews scoort DELTA 1,5 sterren hoger dan KPN. De meeste positieve reviews gaan over de stabiele glasvezelinternetverbinding en de goede prijzen ten opzichte van de concurrentie. Er zijn echter ook enkele minder positieve reviews, die voortkomen uit slechte klantenservice, verbindingsproblemen en administratieve fouten.

We zien vaak dat bepaalde aspecten zowel positief als negatief worden ervaren. Onderzoek doen naar wat jij belangrijk vindt, zorgt ervoor dat je later niet dezelfde problemen ervaart. Ook verschillen de ervaringen per gebruiker en locatie. Zo kan een huishouden met vier actieve internetgebruikers last hebben van een trage internetsnelheid van 100 Mbit/s, terwijl een alleenstaande zeer tevreden kan zijn met dezelfde snelheid. Daarom is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt en wat voor jou belangrijk is.

Welke provider biedt het snelste internet aan?

Tussen 1 juli 2023 en 30 juni 2024 is er een onderzoek gedaan naar de prestaties van vaste internetverbindingen in Nederland. De providers die door nPerf werden onderzocht zijn: DELTA, Odido, Ziggo en KPN.

Uit het onderzoek bleek dat DELTA een downloadsnelheid van 272,1 Mb/s en een uploadsnelheid van 235,2 Mb/s behaalde. Ook bleek uit de test dat DELTA een lage latentie heeft, namelijk 14,9 ms. Hiermee is DELTA gekozen tot snelste internetprovider van Nederland. KPN daarentegen behaalde een downloadsnelheid van 185,8 Mb/s en een lagere uploadsnelheid van 161,6 Mb/s. Bovendien had KPN in vergelijking met de andere providers een hogere latentie (28,7 ms). Met deze resultaten eindigde KPN op de laatste plaats. Kortom, DELTA biedt een snellere download- en uploadsnelheid dan KPN.

Provider Downloadsnelheid Uploadsnelheid Latentie
🏆 DELTA 272.1 Mb/s 235.2 Mb/s 14.9 ms
KPN 185.8 Mb/s 161.6 Mb/s 28.7 ms

Bron: De beste vaste lijn internetprestaties in 2023 (nPerf)

Welke provider heeft het goedkoopste internetpakket?

Uitgaande van de huidige acties en voordelen betaal je bij KPN de eerste 9 maanden €35,- per maand. Daarna betaal je €42,50 per maand. Daarnaast komen er nog eenmalige installatiekosten van €25,- bij. Dit komt neer op een totaalbedrag van €977,50 in 2 jaar.

Bij DELTA betaal je in 2 jaar €900,-. Het eerste jaar betaal je €420,- en het tweede jaar €480,-. Er zijn geen installatiekosten bij DELTA inbegrepen. Dit betekent dat DELTA goedkoop internet heeft ten opzichte van KPN. Wil je zeker zijn het goedkoopste internetpakket op jouw adres? Vergelijk goedkoop internet en ontdek welk provider het goedkoopste is.

Het goedkoopste internetpakket KPN bestaat uit: 

  • 2 jaar contract
  • 100 Mbit’s (snel)
  • Geen extra wifipunten
  • Eerste 9 maanden €35,-
  • Overige 15 maanden €42,50
  • Activatiekosten 25 euro

Het goedkoopste internetpakket DELTA bestaat uit: 

  • 2 jaar contract
  • 100 MBit/s glasvezelinternet
  • Geen extra wifipunten
  • Eerste 12 maanden €35,- per maand
  • Laatste 12 maanden €40,- per maand
  • Geen eenmalige kosten

Welke provider beschikt over glasvezelinternet?

Zowel KPN als DELTA bieden glasvezelinternet aan.

DELTA’s glasvezelinternet is beschikbaar in alle 12 provincies van Nederland. Hoewel glasvezel nog niet in elke stad en elk dorp beschikbaar is, werkt de provider hard om meer steden en dorpen toegang te geven tot supersnel glasvezelinternet.

KPN biedt glasvezelinternet aan in een groot deel van Nederland. Ze zijn een van de belangrijkste aanbieders van glasvezel in het land en hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de uitbreiding van hun glasvezelnetwerk. Of glasvezel beschikbaar is op jouw adres, hangt af van de locatie. KPN breidt nog steeds hun netwerk uit naar nieuwe gebieden.

Het vergelijken van internetproviders is de beste manier om erachter te komen of het gewenste internet op jouw adres beschikbaar is. Zo kun je niet alleen zien wat er beschikbaar is, maar ook bepalen wat het beste bij jou past.

Liever twee andere providers vergelijken?

Odido of DELTA 
Odido of Ziggo
Odido of KPN 
Ziggo of KPN

Of wil je eerst weten of je moet kiezen tussen kabelinternet of glasvezel.

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Top 3 deals

De 3 meest voordelige aanbiedingen van de maand
KPN Logo
35,00

KPN

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00
Ziggo Logo
26,50

Ziggo

  • Gratis installatie t.w.v. €249,-
  • 6 maanden 50% korting
  • Stabiel, snel en veilig internet 

Odido Logo
30,00

Odido

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00