Internet kosten per maand

Ben jij benieuwd naar wat je internet per maand kost, en vooral: hoeveel het zou kúnnen kosten? De prijs van je internet hangt af van zaken zoals de snelheid, het type verbinding (kabel, glasvezel, DSL), en extra’s zoals TV en bellen. Maar, spoiler alert, door je internet slim te vergelijken kun jij flink wat geld besparen. In dit blog duiken we daarom dieper in de internetkosten per maand en laten we je zien hoe je met een paar simpele stappen de beste internetdeal scoort!

Aanbiedercheck auteur Ali
Internet kosten per maand

Wat zijn de gemiddelde internet kosten per maand? 

Voordat we gaan kijken naar wat jouw internet kosten zouden kunnen zijn, is het handig om te weten wat je gemiddeld kwijt bent aan internet per maand in Nederland. Over het algemeen liggen de kosten van een internetabonnement ergens tussen de €20 en €60 per maand. Maar hoe zijn die kosten precies opgebouwd?

Laten we beginnen bij de basis: goedkoop internet. Een eenvoudig abonnement, ideaal voor licht internetgebruik zoals het sturen van e-mails en het surfen op het web, kost je zo’n €20 tot €30 per maand. Dit soort abonnementen biedt meestal een lagere snelheid

(vaak rond de 20-50 Mbps) en is voldoende voor eenpersoonshuishoudens of kleine gezinnen.

Wil je iets meer snelheid en betrouwbaarheid, bijvoorbeeld om zonder haperingen Netflix te streamen of online te gamen? Dan kom je al snel in de gemiddelde prijsklasse terecht, die tussen de €30 en €45 per maand ligt. Deze abonnementen bieden snelheden van 50-100 Mbps en zijn geschikt voor gezinnen die meerdere apparaten tegelijk willen gebruiken.

Ga je liever voor de crème de la crème van internetabonnementen? Dan kom je uit bij de premium-opties. Deze kosten vaak zo’n €45 tot €60 per maand of meer en bieden snelheden tussen de 100 Mbps tot 1 Gbps, vaak via glasvezel. Ideaal voor grote gezinnen of bijvoorbeeld thuiswerkers.

Hoeveel kost internet jou per maand? 

Benieuwd naar wat internet je per maand kan kosten? Dat valt en staat met de verschillende soorten verbindingen die je kunt keizen: DSL, kabel en glasvezel. Elk type heeft zijn eigen prijskaartje en voordelen.

DSL (Digital Subscriber Line)

DSL-internet maakt gebruik van je telefoonlijn en is een van de meest betaalbare opties. Voor een basis DSL-abonnement betaal je tussen de €20 en €30 per maand. Dit geeft je een snelheid van ongeveer 20-50 Mbps. Voor iets snellere DSL-pakketten kun je rekenen op kosten van €30 tot €40 per maand, waarbij je snelheden krijgt tot 100 Mbps.

Kabelinternet 

Kabelinternet is een populaire keuze vanwege de hogere snelheden en betrouwbaarheid. Kabelinternet maakt gebruik van de coaxkabel die ook voor je televisie wordt gebruikt. Basis kabelabonnementen kosten tussen de €30 en €40 per maand en bieden snelheden van 50-100 Mbps. Voor snellere pakketten van 150 Mbps of meer, kijk je naar een prijsklasse van €40 tot €55 per maand.

Glasvezelinternet 

Glasvezelinternet is de snelste en meest betrouwbare optie, perfect voor mensen die het allerbeste willen. Glasvezelinternet biedt snelheden van 100 Mbps tot 1 Gbps. De prijzen voor glasvezel beginnen rond de €40 per maand voor basisabonnementen en kunnen oplopen tot €60 of meer voor de premium pakketten. Met glasvezel kun je

zonder problemen grote bestanden downloaden, in 4K streamen en videobellen zonder haperingen. Kies er altijd even voor om glasvezel te vergelijken, voor je een abonnement afsluit!

Hoeveel kost WiFi per maand? 

WiFi zelf kost je niets extra, want het is gewoon het draadloze signaal dat je modem of router uitzendt. Maar om dat signaal in je huis te krijgen, heb je natuurlijk wel wat apparatuur nodig. Een standaard modem of router wordt vaak gratis meegeleverd door je internetprovider. Heb je speciale wensen of eisen, zoals een supersnelle router voor een groot huis, dan kunnen de kosten snel oplopen. Een goede router kost tussen de €50 en €200.

Extra kosten voor WiFi-versterkers 

Heb je een groot huis of veel dikke muren die het WiFi-signaal blokkeren? Dan kun je overwegen om een WiFi-versterker of een aan te schaffen. Een WiFi-versterker is een eenvoudige en goedkope oplossing, met prijzen vanaf ongeveer €30.

Tips voor het optimaliseren van WiFi-prestaties zonder extra kosten 

Wil je je WiFi-signaal verbeteren zonder extra geld uit te geven? Probeer dan eens de volgende tips:

  1. Zet je router op een centrale plek in huis.
  2. Houd je router weg van andere elektronische apparaten.
  3. Update regelmatig de firmware van je router.
  4. Gebruik een ander WiFi-kanaal als je signaal overlapt met dat van je buren. Wat bepaalt de kosten van een internetabonnement? 

De kosten van je internetabonnement kunnen flink variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Laten we eens kijken naar wat deze kosten precies bepaalt:

Snelheid van de verbinding 

Een van de grootste prijsbepalers is de snelheid van je internetverbinding. Hoe hoger de snelheid, hoe meer je betaalt. Voor basisinternet met snelheden tot 50 Mbps betaal je minder dan voor een supersnelle verbinding van 500 Mbps of zelfs 1 Gbps.

Datalimiet 

Sommige internetabonnementen hebben een datalimiet, hoewel dit tegenwoordig steeds minder voorkomt. Een abonnement zonder datalimiet is vaak duurder, maar wel handiger als je veel data verbruikt, omdat je bijvoorbeeld vaak films of series streamt.

Extra diensten zoals TV en telefonie 

Veel providers bieden bundels aan waarin je naast alleen internet ook televisie en telefonie krijgt. Dit kan handig zijn, maar maakt je abonnement wel duurder. De keuze tussen alleen internet of een pakket met extra diensten hangt af van je persoonlijke behoeften. Vergelijk bijvoorbeeld de opties van KPN of Ziggo om te zien wat het beste bij jou past.

Klantenservice en contractduur 

Een goede klantenservice kan een groot verschil maken, zeker als je regelmatig hulp nodig hebt. Providers met goede klantenservice vragen hier vaak iets meer voor. Daarnaast kun je geld besparen door te kiezen voor een langer contract. Providers geven je vaak korting als je je abonnement voor één of twee jaar vastlegt.

Voorbeelden van combinaties en hoe deze de internet kosten per maand kunnen beïnvloeden 

Stel, je kiest voor een 100 Mbps verbinding zonder extra diensten. Dat kan je zo’n €40 per maand kosten. Voeg je daar echter een tv-pakket en telefonie aan toe, dan kan dit oplopen tot €70 per maand. Met slimme combinaties en door internet te vergelijken kun je veel geld besparen.

Internet vergelijken: hoe bespaar je op internet kosten per maand? 

In deze tijden waarin alle kosten stijgen, is het belangrijk om te weten dat je kunt besparen op je internetkosten per maand. Door slim te vergelijken kun je flink wat geld in je zak houden. Hoe je dat het beste aanpakt? Check het hieronder!

Het belang van het vergelijken van verschillende aanbieders en abonnementen 

Niet alle internetaanbieders zijn hetzelfde. De prijzen, snelheden, en extra’s kunnen flink variëren. Daarom is het erg belangrijk om verschillende aanbieders en hun abonnementen te vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt voor diensten die je misschien niet eens nodig hebt.

Internetabonnementen vergelijken op Aanbiedercheck.nl 

  1. Bezoek de website: Ga naar Aanbiedercheck.nl en kies de optie ‘Internet vergelijken’.
  2. Vul je postcode in: Hiermee krijg je een overzicht van de beschikbare providers en pakketten in jouw regio.
  3. Filter op jouw wensen: Selecteer wat voor jou belangrijk is, zoals de snelheid, het type verbinding (DSL, kabel, glasvezel), en eventuele extra diensten zoals tv of bellen.
  4. Vergelijk de resultaten: Bekijk de verschillende opties die aan jouw criteria voldoen. Let op de prijs, maar ook op eventuele installatiekosten en de voorwaarden van het contract.
  5. Maak je keuze en bespaar: Kies het pakket dat het beste bij jou en je budget past en bespaar direct op je maandelijkse kosten.

Pro tip: Vergelijk ook eens glasvezel en kabel om te zien welke optie het beste bij jouw situatie past. Door slim te vergelijken, kun je in deze tijd van stijgende kosten tóch zorgen dat je internetkosten binnen de perken blijven!

Door goed te vergelijken kun je flink besparen op je internetkosten. Met een paar simpele stappen kun je de perfecte internetdeal scoren én blijven genieten van snel en betrouwbaar internet, zonder te veel te betalen!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Top 3 deals

De 3 meest voordelige aanbiedingen van de maand
KPN Logo
35,00

KPN

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00
Ziggo Logo
26,50

Ziggo

  • Gratis installatie t.w.v. €249,-
  • 6 maanden 50% korting
  • Stabiel, snel en veilig internet 

Odido Logo
30,00

Odido

  • Tot 100 Mb/s up & down
  • Eerste 6 maanden hoge korting
  • Tijdelijk geen activatiekosten
    t.w.v. € 25,00

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.